©2017 Vis van Henry. Proudly created with Wix.com

VAN DE AFSLAG

Vier keer per week word de vis vers aangevoerd. We werken met duurzaam gevangen seizoensvis. Helaas wordt er in de Noordzee niet op gamba's  en tonijn gevist. Dus deze soorten halen wij van verder weg, maar wel zo duurzaam mogelijk. We kopen tonijn van het label Friends of the Sea of gamba's uit duurzame kwekerijen. Doordat we werken met seizoensvis kan het voorkomen dat we in bepaalde maanden  minder soorten verkopen.  

We doen dan geen concessies door te gaan werken met vissen die niet duurzaam zijn of die van heel ver moeten komen. Mijn mooiste vis vind ik toch de lijn gevangen wilde zeebaars uit de Noordzee, deze is echter ook maar een paar maandjes te krijgen. Het werken met seizoensvis is een uitdaging altijd maar zoeken naar de vis die volgens ons duurzaamheids-convenant verkrijgbaar is. Daarnaast hebben we ook nog eens te maken met de weersomstandigheden, bij stormachtig weer kan er op bepaalde soorten niet gevist worden. Dan is er bijvoorbeeld bijna geen aanvoer van kabeljauw waardoor de prijzen op de afslag enorm omhoog schieten. Vis is ook heel moeilijk op voorraad te houden, dus in periodes van grote vraag bijvoorbeeld richting kerst heeft dat enorme invloed op de biedprijzen die gedaan worden op de afslag.  Al die facetten maakt het werken met vis zo leuk.