- liefde voor eerlijke vis -

Vis van Henry

Amsterdam

Vis & Henry

Leer mij kennen

The man behind the most delicious fish in Amsterdam.

Na een carrière in de financiële wereld, wilde Henry zes jaar geleden liever werken met tastbare producten. Iets waar liefde in zit, waar mensen blij van werden.

 

Het werd vis. Een logische keuze, want hij groeide op in een vissersdorp. Zijn opa was visser, en als klein jochie liep Henry al mee met makrelen roken.

 

Hij begon zes jaar geleden met een klein kraampje, en groeide al snel uit tot een bedrijf met meerdere markten. Ook hebben we in april 2017 een productie lokatie  geopend waar we onze gambaburgers, viskoekjes en onze salade's produceren. Pure producten zonder gekke toevoegingen met de hand geproduceerd. Ondanks de groei blijft Henry de spil van het bedrijf hij rijdt gemiddeld 4 keer per week naar de afslag,  heeft contact met de rokerijen en staat zelf achter de kraam op de markten. 

 

Catering & Events

Supergezond eten zonder gekke toevoegingen

We staan elke zomer op festivals in Amsterdam met onze speciale piaggio ape en bakbrommer. Twee mooie, kleine foodtruckjes die in een paar seconden zijn omgebouwd tot een authentieke visbar. We nemen emmers oesters mee, serveren broodjes warmgerookte zalm, door ons gemaakte gambaburgers, thaise viskoekjes en garnalenkroketjes. Naast festivals worden we ook veel geboekt voor private dining en bedrijven die een event organiseren. Wij kunnen dan met onze mobiele keuken visgerechten naar wens bereiden.  

 

We stonden onder anderen op: Hello fresh festival, The NEXT web, foodfestivals en een aantal events op het Westergas. Je kunt ons ook boeken via the Food Line-up.

Show More
“There is nothing better than a friend, unless it is a friend with fish.” 

Show More

Wat is eerlijke vis en waar komt het vandaan

Vis van Henry is een producent, groothandel, leverancier en verkoper van eerlijke vis en visproducten. Wij verkopen alleen vissen waarvan wij denken dat zij een eerlijk en goed leven hebben gehad. In zee of in een kwekerij.

Een vis is moeilijk te peilen. Maar er zijn een paar rode vlaggen. Zo verkopen wij geen bedreigde vissoorten, zoals paling of bepaalde soorten tonijn. We verkopen geen vis waar antibiotica aan is toegevoegd. Geen vis die in grote, anonieme kwekerijen wordt gekweekt, of in grote fabrieken wordt gerookt.

We kopen onze vis bij eerlijke schippers, die met dagbootjes of met de hengel vis vangen. Of vis met het MSC of ASC keurmerk. En we laten onze vis roken bij kleine, ambachtelijke rokerijen, waarvan we de rokers bij naam kennen. En de naam van hun vrouw.

Hierdoor dragen onze vissen allerlei labels en keurmerken. Duurzaam, Biologisch gekweekt en MSC bijvoorbeeld. Maar eigenlijk zijn al die labels overbodig, als je onze vis ziet en proeft. De huid glanst en de vis proeft naar pure vis. Onze makreel is groot en heerlijk vettig, onze zalm is mooi oranjeroze en vol van smaak. Vis zoals vis hoort te zijn.

Eerlijke vis. Zo noemen we dat. En die liefde willen we dolgraag met je delen.

 

Waar zijn we te vinden in Amsterdam

henry@visvanhenry.nl / TEL: 06-13147149

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Woensdag Boerenmarkt Haarlemmerplein (08:30-17:00) 

Vrijdag Boerenmarkt Minervaplein (08:30-17:00) 

Zaterdag Zuidermrkt (ter hoogte van Jacob Obrecht straat 43) (09:30-17:00) 

Di t/m vrij op onze productielocatie Limmerick 52 (Westpoort) (07:00-15:00)

Wil je wat meer weten over ons, onze producten of wil je ons op je leuke festival of evenement hebben. Stuur me dan een berichtje met je vragen en ik antwoord binnen 24 uur, maar vaak toch wel binnen 15 minuten

Vis Van Henry - 2020